Haartransplantatie volgens de FUE methode

FUE staat voor Follicular Unit Extraction en is de meest geavanceerde haartransplantatie-methode van dit moment. De FUE behandeling is een kleine chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving die ongeveer 5 tot 8 uur duurt, afhankelijk van het aantal te verwijderen en terug te plaatsen grafts (haarwortels). In onze kliniek kan ook gekozen worden voor een kort roesje zodat er zelfs niets van de verdovingsprikjes gevoeld wordt.

FUE


De FUE haartransplantatie kan worden onderverdeeld in 3 fases:

  1. Het losmaken van de haarwortels
  2. Het openen van de huidkanaaltjes
  3. Het terugplaatsen van de haarwortels in de huidkanaaltjes

Het donorgebied, meestal het gebied op het achterhoofd tussen de oren, ook wel eeuwige krans genoemd, wordt kortgeschoren en iedere haarwortel wordt afzonderlijk geëxtraheerd. Dit gebeurt met behulp van microscopisch kleine instrumenten (max. 0,7 mm doorsnede), wat hechtingen overbodig maakt. De losgemaakte haarwortels worden tijdelijk in een speciale vloeistof bewaard.

Op de haarloze huid worden met een precisielaser incisies gemaakt, waarbij rekening gehouden wordt met de haargroei richting, waar de geëxtraheerde haarwortels vervolgens één voor één in terug worden geplaatst. Het maken van die incisies, of wel het openen van de kanaaltjes, is de belangrijkste fase van de FUE haartransplantatie. De groeirichting zorgt namelijk voor een natuurlijke look na de groei.

Voor de transplantatie wordt bloed afgenomen voor een  PRP (Platelet Rich Plasma) behandeling.

Na de FUE transplantatie zal een aantal van de geïmplanteerde haren binnen 2 weken tot een maand uitvallen. Meer dan 95% van de getransplanteerde haarwortels gaat na 2 à 3 maanden nieuwe haren ontwikkelen en zullen niet meer uitvallen. Vanaf die tijd wordt het resultaat geleidelijk beter zichtbaar. Na gemiddeld 9 tot 12 maanden zal het optimale resultaat bereikt zijn.

Een FUE haartransplantatie wordt zowel bij mannen als bij vrouwen toegepast.

Voordelen van de FUE methode

  • Tot ruim 4000 grafts mogelijk in één behandeling, wat 10.000 tot 12.000 haartjes betekent
  • Nek, baard, borst en beengebied kunnen ook als donorgebied fungeren
  • Perfect voor het plaatsen van grafts in bijvoorbeeld wenkbrauwen, baard en bakkebaarden
  • Perfect voor het dekken van littekens van wonden en brandwonden
  • Geen hechtingen, dus geen zichtbare littekens en zeer snel genezingsproces

Voor de behandeling

Na de behandeling