baard snor en bakkebaard

Bij baard, snor en bakkebaard transplantatie worden net als bij haartransplantatie op het hoofd haarzakjes weggenomen uit het donorgebied aan de achterkant van het hoofd tussen de oren. Dit gebied maakt deel uit van de permanente lichaamsbeharing, zodat de kans op uitval nihil is. Vervolgens worden de verwijderde haarzakjes in de geopende huidkanaaltjes in de natuurlijke groeirichting in de baard, snor of bakkebaard getransplanteerd. De transplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 5 uur.

De aanwezigheid van baard- en snorhaar geeft veel mannen het gevoel van mannelijkheid, zelfs als zij hun baard of snor niet laten groeien. Soms is het geheel of gedeeltelijk ontbreken van baard- en snorhaar genetisch, maar ook laserontharing, chirurgische ingrepen, brandwonden of littekens kunnen leiden tot verlies hiervan. Baardgroei kan ook verloren gaan als gevolg van bepaalde auto-immuunziekten of een te laag niveau van het mannelijke hormoon testosteron.

Baard- en snortransplantaties worden steeds vaker toegepast, vooral bij mannen uit het Midden-Oosten waar de baard en snor een bijzondere betekenis heeft voor de mensen. Maar ook in de Westerse landen is momenteel het dragen van een snor en/of baard in populariteit aan het toenemen. Baarden en snorren zijn weer trendy en veel mannen willen er trendy uitzien. Het toenemend bewustzijn over de mogelijkheden van deze transplantaties, de ontwikkelingen van nieuwe transplantatie methoden zoals FUE haartransplantatie en de natuurlijk ogende resultaten zorgen ervoor dat de vraag naar dit soort haartransplantaties steeds meer toeneemt.

Naast mannen die helemaal geen baard- en/of snorhaar hebben zijn er ook mannen die last hebben van een zogenaamde verstrooide baard. Dit wil zeggen dat er op sommige plekken geen baardgroei is.  Ook voor deze mannen is een (gedeeltelijke) transplantatie een perfecte oplossing. En voor mannen die littekens in het gezicht hebben veroorzaakt door puistjes, brandwonden of insnijdingen kan de toepassing van een baard transplantatie de oplossing zijn om deze littekens uit het gezicht te laten verdwijnen.

Deze behandeling kunt u aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.