Wenkbrauw transplantatie

Bij wenkbrauw transplantatie worden net als bij haartransplantatie op het hoofd onder plaatselijke verdoving haarzakjes weggenomen uit het donorgebied aan de achterkant van het hoofd tussen de oren.

Dit gebied maakt deel uit van de permanente lichaamsbeharing, zodat de kans op uitval nihil is.

Vervolgens worden de verwijderde haarzakjes in de geopende huidkanaaltjes in de natuurlijke groeirichting in de wenkbrauw getransplanteerd. De getransplanteerde haren in de wenkbrauwen groeien sneller dan de oorspronkelijke wenkbrauwharen. Daarom moet u wekelijks uw wenkbrauwen verzorgen en trimmen. De wenkbrauwen groeien tijdens de eerste fase na de operatie nog snel, maar na verloop van tijd zal het groeitempo minder worden en zich aanpassen aan de oorspronkelijke wenkbrauw groei.

Wenkbrauwen hebben als voornaamste functie de ogen te beschermen tegen schadelijke effecten van buitenaf. Naast hun beschermende functie spelen wenkbrauwen ook een belangrijke rol in de gezicht symmetrie. Ze behoren tot de belangrijkste bepalende elementen voor een karakteristieke uitstraling. Het verlies of dunner worden van de wenkbrauwen kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een fysiek trauma (ongeluk, brandwond) of door chirurgische en medische behandelingen (radiotherapie, chemotherapie, chirurgisch wegsnijden). Soms zijn er door een aangeboren ontwikkelingsstoornis helemaal geen wenkbrauwen ontwikkeld. Ook kunnen lokale stoornissen als gevolg van schildklierafwijkingen een oorzaak zijn of zelfs trichotillomanie (het uittrekken van de wenkbrauwen als gevolg van tic ontwikkeling). Maar naast deze medische oorzaken is de meest voorkomende oorzaak van dunner wordende wenkbrauwen het epileren. Door het vele epileren worden de wenkbrauwfollikels  beschadigd met als gevolg dat deze  dunner worden en soms zelfs met de tijd uitvallen.

Dankzij de ontwikkeling van de nieuwe transplantatie methoden zoals FUE haartransplantatie en de natuurlijk ogende resultaten daarvan is  wenkbrauw transplantatie een heel mooi alternatief geworden voor voortdurend camoufleren en bijtekenen van de wenkbrauwen of het zetten van wenkbrauwen door middel van permanent make-up.

Deze behandeling kunt u aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.