Wat is een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie wordt uw eigen haar weggenomen van plaatsen waar nog voldoende haar aanwezig is, de donorgebieden, en teruggeplaatst waar minder of geen haar zit. Het eindresultaat ziet er zeer natuurlijk uit en is vaak niet te onderscheiden van een natuurlijke haargroei.

Wat is een graft?

Een graft is een haarzakje (haarfollikel) waarin 1 tot 3 haren zitten. Grafts worden 1 voor 1 uit de hoofdhuid weggenomen. Daarna worden ze daar waar geen of minder haar zit terug geplaatst.

Hoeveel haren worden er per behandeling getransplanteerd?

Het aantal grafts dat nodig is wordt bepaald door uw haarstructuur, haarkleur, haartype en de natuurlijke haardichtheid. Bij donker, stijl en dik haar zullen er meer haarwortels per cm² nodig zijn dan bij donkerblond, dunner of gekruld haar. Onze haarspecialist zal uw situatie beoordelen en advies geven. Bij de FUE Methode ligt het maximale aantal te transplanteren haren op 4.500 grafts, wat gelijk staat aan ongeveer 10.000 haren.

Hoe wordt bepaald of ik geschikt ben voor een haartransplantatie in Turkije?

Bij een haartransplantatie wordt gebruik gemaakt van de haarwortels uit de “eeuwige krans”.

Dit is het haargebied aan de achterkant van het hoofd van oor tot oor. Als hier voldoende haar aanwezig is van de juiste kwaliteit dan kan een haartransplantatie plaatsvinden. Als u het offerteformulier met 5 bijgesloten foto’s toestuurt wordt hiernaar gekeken en bepaald hoeveel grafts/haarwortels getransplanteerd kunnen worden.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen voordat de haartransplantatie plaatsvindt?

Het is raadzaam een week van te voren geen alcohol te drinken en niet te roken en ook moet u stoppen met het nemen van bloedverdunnende middelen.

Gebeurt een haartransplantatie onder algehele narcose of onder plaatselijke verdoving?

U krijgt normaal gesproken een plaatselijke verdoving, maar bij onze kliniek is het ook mogelijk een kort roesje te krijgen, zodat u zelfs de kleine verdovingsprikjes niet voelt.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

De bovenkant van het hoofd wordt plaatselijk verdoofd zodat u niets van de behandeling zult voelen. De meeste patiënten ondervinden geen nadelige bijwerkingen van deze verdoving en hebben geen pijn. Na de haartransplantatie kunt u enkele dagen last hebben van hoofdpijn maar hiervoor kunt u pijnstillers gebruiken. Echter alleen paracetamol en geen aspirine, aspirine bevattende middelen of ibuprofen gedurende de 1ste 24 uur!

Hoe lang duurt een haartransplantatie?

Met de FUE methode duurt de haartransplantatie gemiddeld genomen tussen de 5 à 8 uur.

Kunnen er na de haartransplantatie bijwerkingen of complicaties optreden?

Tijdens en na de haartransplantatie is alles er op gericht complicaties te voorkomen.

Er kunnen daar waar de haarzakjes verwijderd zijn lichte zwellingen ontstaan. Ook rondom de ogen en op het voorhoofd kunnen er 2 tot 3 dagen na de behandeling zwellingen ontstaan. Na de behandeling krijgt u een icepack mee, die dit tegen kan gaan. U wikkelt de icepack in een vochtige handdoek en legt deze 10 à 15 minuten op het voorhoofd en/of donorgebied.

Ook kunt u lichte hoofdpijn krijgen; hiervoor krijgt u pijnstillers mee.

Zowel het donorgebied als het ontvangstgebied kan wat rozeachtig van kleur zijn. Na de haartransplantatie ontstaan er op de plaats waar de grafts zijn verwijderd en teruggeplaatst schilfertjes en korstjes. Dit is normaal en zal na ongeveer 10 dagen vanzelf verdwijnen. Ga niet aan deze korstjes krabben, want zo vergroot u de kans op ontstekingen en/of littekens. Voor een sneller herstel van de ontstane wondjes krijgt u een antibiotica kuur mee voor 5 à 7 dagen.

Waar moet ik op letten na de haartransplantatie?

Om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk de eerste dagen rustig aan te doen en de eerste nachten wat rechterop op uw rug te slapen. Probeer de eerste 48 uur niet naar voren te bukken. Bukken vanuit de knieën met het hoofd boven de schouders mag wel. Bij druk op de grafts kan er een bloeding ontstaan. Mocht dit gebeuren dan kunt u met een schoon gaasje met lichte druk deppen. Ook is het belangrijk de eerste dagen geen pruik of hoofddeksel te dragen. De hoofdhuid heeft zuurstof nodig om te herstellen. Belangrijk is het ook de eerste 24 uur na de ingreep geen alcohol te drinken, dit stimuleert namelijk het bloeden.

Individuele sporten zijn niet toegestaan de eerste 2 weken na de ingreep en contactsporten niet gedurende de eerste maand; dit ter bescherming van de verplaatste haarwortels/grafts.

Daarnaast is het belangrijk de hoofdhuid de eerste 6 weken tegen de zon te beschermen.

Als u zich hieraan houdt staat normaal gesproken niets een goed herstel in de weg.

Wanneer kan ik voor het eerst weer mijn hoofdhuid wassen?

Na 48 uur kunt u voorzichtig uw hoofdhuid wassen. Met de meegegeven speciale shampoo kunt u lichtjes deppen en daarna met lauw water onder een zachte straal afspoelen. Na 10 dagen kunt u de hoofdhuid weer gewoon wassen.

Wanneer zie ik het uiteindelijke resultaat van de haartransplantatie?

Na de haartransplantatie zal een aantal van de geïmplanteerde haren binnen 2 weken tot een maand uitvallen. Het haarzakje dat is verplaatst gaat na ongeveer 2 à 3 maanden nieuwe haren ontwikkelen. Vanaf die tijd wordt het resultaat geleidelijk aan zichtbaar en na gemiddeld 9 tot 12 maanden zal het optimale resultaat bereikt zijn.

Hoe lang gaat getransplanteerd haar mee?

De getransplanteerde grafts houden hun genetische eigenschappen en blijven uw hele leven lang haren produceren. In sommige gevallen kan het haar op oudere leeftijd (75-80 jaar) wat dunner worden. Dit is echter een normaal verouderingsproces.

Krijg ik garantie op mijn haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een cosmetische behandeling. De arts geeft van tevoren een zo nauwkeurig mogelijke voorspelling van het resultaat. Na de haartransplantatie krijgt u een garantiecertificaat mee met daarop vermeld het totaal aantal geïmplanteerde grafts.

Waarom zou ik kiezen voor een haartransplantatie bij Hair Trans Turkije?

  • U krijgt bij ons een duidelijke prijsopgave gemaakt aan de hand van de door u opgestuurde foto’s. Deze prijsopgave is incl. haartransplantatie, P.R.P. behandeling, verblijf van 3 nachten incl. ontbijt, transfers, Nederlandstalige begeleiding aldaar, medicatie, lotion, shampoo en nazorg.
  • De haartransplantatie vindt plaats in een kliniek met diverse kwaliteitskeurmerken.
  • De haartransplantatie wordt uitgevoerd door een zeer ervaren specialist en u krijgt van hem een garantiecertificaat mee met het aantal geplaatste grafts.
  • Er wordt u de mogelijkheid geboden van een plaatselijke verdoving of een kort roesje waardoor u zelfs niets van de verdovingsprikjes merkt.
  • U krijgt de best mogelijke kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. In België en Nederland betaalt u ongeveer het dubbele!
  • U kunt altijd met al uw vragen voor en na uw haartransplantatie bij ons terecht, telefonisch of via e-mail.